Featured Things from life

Oi fi singura care nu lesina de entuziasm in preajma Craciunului?

craciun-2015

Arunc intrebarea asta in Univers…ul gandurilor mele, asa cum multi arunca declaratii motivationale care ma lasa rece.

Nu e bine sa spui ca nu faci brad de Craciun, ca tu nu sarbatoresti Craciunul petrecandu-ti 5 zile in bucatarie inainte de ziua Z pentru a pregati una, alta si-apoi inca 2, 3 pentru a pune masa de trei ori pe zi pentru familia ta si pentru rudele tale care si-au amintit de tine acum, la sfarsit de an, cand vor sa vina in vizita si sa uite sa mai plece. Nu e bine!

Esti privita cu compasiune ca tu nu simti bucuria de a sta la cozi interminabile cu o saptamana inainte, de a-ti petrece orele de dupa serviciu in bucatarie pana la miezul noptii. Biata de tine! Tu nu stii cum e sa nu mai ai timp sa ajungi sa iti faci manichiura in noaptea de Ajun – acasa – pentru ca ai stat sa fierbi sarmalele si sa framanti cozonacii de care oricum nu te atingi pentru ca ai tinut tot anul cura de slabit si vrei sa te incapa rochia pe care tocmai ti-ai cumparat-o pentru Revelion si pe care n-o s-o mai porti in veci pentru ca are prea multe paiete si care, oricum, nu-ti trebuia, pentru ca, real, cade dressingul pe tine de-ai uitat si tu ce mai ai prin el.

Of, ce viata trista ai pentru ca nu te strezi in privinta cadourilor pentru “cei dragi”. Nu conteaza ca tie iti place sa faci cadouri in oricare alta zi a anului, fara vreo ocazie speciala, doar pentru ca e miercuri si e soare. De Craciun TREBUIE sa intri in orgia asta comerciala si sa cheltui de pe cardul de cumparaturi, ca cel de salariu s-a dus, cu tot cu overdraft, de la inceputul lunii decembrie.

Cum adica nu-ti doresti nimic de Craciun? CUM ADICA?! Ai innebunit?! TREBUIE sa iti doresti ceva de Craciun. Nu conteaza ca n-o sa se intample, ceva tot TREBUIE sa vrei. Doar, de asta-i Craciunul. Sa vrei!

Stai asa ca nu e bine! N-ai sa ne spui nicio POVESTE?! Pai, toata lumea spune POVESTI de Craciun. Dumnezeule! De asta e Craciunul! Sa fie povesti fara numar. Sa curga povestile pe robinetul de la chiuveta, prin gura sticlei de palinca… sau de sampanie, dupa buget. Of, biata de tine. Cum poti trai fara zane, curcubee, fairy tales, caltabos, carnati, kilograme in plus?! Cum?

Pfff… E complicata treaba. Si e de-abia luni. Mai sunt 4 zile pana la Craciun. Sper sa ne revedem cu totii zdraveni ca trece repede sarbatoarea asta si trebuie sa ne agitam iar… ca doar vine Revelionu’, nu-i asa?

P.S. Daca-mi permiteti, dau si eu sfat… macar atat de Craciun. Nu dati banii pe prostii! Luati baloane la copii! Si sa nu uit: Craciun fericit!… nu-i asa? 🙂

P.S.S. Frazele lungi si dese sunt expresia entuziasmului haotic care pluteste in vazduh. Poetic, nu-i asa? 🙂

In locul tau n-as sta prea mult pe ganduri. Acum as da like paginii mele de pe www.facebook.com/OctaviaGeamanuOficial 🙂

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    adela
    November 23, 2016 at 11:08 am

    E atât de frumos Crăciunul pentru că de fapt atunci ar trebui sa trăim minunea vieții, bucuria nașterii purității, a frumuseții, a iubirii eterne, desăvârșite. E miracolul vieții, e înțelepciunea, e recunoștința, e drumul nostru de…….. a fi OAMENI, e simplitatea și smerenia, e inspirația noastră de a ierta, de a răbda, de a iubi simplu, e zbuciumul nostru de a rezista frumos zi de zi la toată duhoarea care ne traznește. E atât de trist Crăciunul pentru că dincolo de a cheltui cu nemiluita și de a face cadouri ….pare că nu mai stârnește nico o emoție.

  • Leave a Reply

    Adresa de email nu va fi publicata. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.