Featured Things from life

Ipocritii cei mai agreabili…

Ipocritii cei mai agreabili…

“Ipocritii cei mai agreabili sunt cei mai de temut. Mastile de catifea sunt intotdeauna negre.”

Am descoperit aceste randuri rasfoind una dintre cartile de pe noptiera.

Totusi, cam cat poti sa-i condamni? Spre deloc. Din contra, e posibil sa ajungi chiar sa le invidiezi latura asta malefica. In fond au atatea de castigat in aparenta incat ar fi si “pacat” sa se gandeasca la nemurirea sufletului, credinta, loialitate, demnitate, respect fata de sine si alte “prostii” de genul asta care i-ar face sa fie mancati de sfinti pana sa ajunga la Dumnezeu.

Nu de putine ori, castiga o pozitie sociala buna chiar daca exista riscul sa faca hepatita de la zonele dorsale – cele mai de jos – pupate cu sudoarea propriei frunti. Sunt inconjurati, de cele mai multe ori, de oameni care desigur, le sunt asemenea, ca doar nu in zadar se spune ca cine se aseamana se-aduna – oameni pe care in mod normal ii critica, ii barfesc, ii invidiaza – desigur.

Poarta un zambet hidos in care au incetat de mult sa creada si ei, dar care a devenit parte din ceea ce sunt, incat daca l-ar uita acasa, nu si-ar mai recunoaste nici ei imaginea tampa atunci cand s-ar uita in oglinda.

Sunt obositor de afabili incat nu-si mai dau seama ca devin sufocanti pentru cei din jur.

Inainte sa iasa pe usa, isi pun masca de binevoitori, acesti samariteni gata sa-ti sara in ajutor, rugandu-se totusi sa nu ai nevoie de ajutorul lor.

Iti spun exact ce vrei sa auzi, te ridica in slavi daca ocupi o pozitie profesionala mai buna decat a a lor, pentru ca au un scop precis, de fapt doua; sa te vada zburand de-acolo, fara aripi, ca sa-ti ia locul sau sa-i propulsezi intr-o pozitie buna, din care isi vor rupe gatul fara indoiala, fiind mai mereu cel mai slab pregatiti dintr-o echipa.

In general sunt parveniti care ajung sa aiba o viata aparent luxoasa. Masini scumpe – primite sau luate in leasing (sa ai leasing e ceva firesc in societatea noastra, doar ca ei nu recunosc), case minunate – pentru care platesc rate pana la adancile batraneti ale mostenitorilor lor (ca cei mai multi dintre noi, insa, la fel, ei nu recunosc asta), excursii la care tu nu-ti permiti sa visezi – obtinute pe barter, haine de mii de euro imprumutate, purtate de cele mai multe ori cu emotie sa nu se rupa din greseala eticheta pentru ca e posibil sa nu aiba de unde sa le achite, etc.

Dar, important e ce se vede. Importanta e imaginea cu care se prezinta in fata ta, om cu salariu minim pe economie, care-ti planifici fiecare leu si te intrebi des ce-o sa pui maine pe masa. Si te mai intrebi cum de el/ea isi permite o
viata asa luxoasa cand pana si alfabetul l-a citit pe sarite…?

Totusi, aproape surprinzator e ca unii dintre ei stiu ca e greu sa fii ipocrit in lumea celor care nu sunt nevoiti sa para ceea ce nu sunt.

Asa ca, fericiti sunt cei care isi pastreaza sufletul curat, prieteniile dezinteresate si vietile luminate de credinta ca Dumnezeu exista si ne vede pe toti.

Sa fiti sanatosi, sincer iubiti si apreciati pentru ceea ce sunteti, nu pentru ceea ce aveti!

In locul tau n-as sta prea mult pe ganduri. Acum as da like paginii mele de pe www.facebook.com/OctaviaGeamanuOficial 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Adresa de email nu va fi publicata. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.