Things from life

Iluzia de a trai

iluzia-de-a-trai

Adeseori in rugaciunile mele, mentionez ceva ce imi doresc sa nu traiesc niciodata. Dupa ce m-a incercat in urma cu muuuult timp acest sentiment, m-am straduit din rasputeri sa nu-l mai simt.

Nu prea ai cum sa-i scapi. Intotdeauna e un moment in care pune mana pe tine si uneori, nu te mai lasa sa te eliberezi vreodata. Trebuie sa lupti cu el! E ceva ce iti macina sufletul, incet si sigur. Ti-l mananca, lasandu-l sec si uscat ca o poama. Doar ca poamele-s dulci. Si chiar daca sunt uscate si seci, macar au gust bun.

Sentimentul asta despre care va scriu, are gust urat si te face sa fii un om urat. Iti transforma gandurile, dorintele, obiectivele. Te face sa uiti de drumul pe care ai tu de mers si te trimite pe un altul care nu iti apartine. Te face sa scapi timpul printre degete, sa traiesti mai mult viata altora decat pe-a ta, sa ajungi sa nu mai cunosti fericirea si-ntr-o zi sa uiti cum e sa fii om…

Sentimentul asta ne urmareste pe toti. Pe cei mai multi ne-ajunge din urma si ne-nvaluie ca o ploaie care ne-a prins in mijlocul pustiului. Ne inunda gandurile si patrunde prin toti porii pana ajunge in sange. Daca ai noroc si-ti dai seama ca e ca un drog, incerci sa te vindeci. Sau poate ca nici nu ai nevoie de noroc, ci doar de ratiune. Altfel, te obisnuiesti sa traiesti cu el si ajungi sa-l respiri ca pe aer. Continuu…

Si-ntr-o zi, in timp ce te uiti in oglinda, iti spui surprins ca nu te recunosti. Ca nu mai esti tu. Ca te-ai pierdut pe undeva pe drum si nu mai stii unde sa te intorci ca sa te aduci inapoi. Si cauti adanc in sufletul tau o farama din tine, cel care erai candva… Si, intr-adevar daca ai noroc, te-aduci din trecut in prezent si incepi sa traiesti ca si cum, in sfarsit, ai putea sa respiri din nou… ca dupa o lunga absenta din viata.

Caci asta e unul dintre efectele invidiei… doar iti ofera iluzia ca traiesti.

In locul tau n-as sta prea mult pe ganduri. Acum as da like paginii mele de pe www.facebook.com/OctaviaGeamanuOficial 🙂

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Tim
    August 28, 2015 at 5:33 pm

    Asta e viata, nu ai cum sa treci peste sentimente, poate sa le fotografiezi si sa le developezi mai tarziu la momentul oportun, exact ca si un excursionist japonez. Viata e mai complicata ca un poker pe multi bani, asa ca e normal ceia ce simti, e normal sa iti doresti sa nu mai simti ca traiesti degeaba dar asta are si ea o limita, cand s-a catat sentimentul ramane certitudinea vietii… si de acolo incepe viata.

  • Leave a Reply

    Adresa de email nu va fi publicata. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.