Things from life

Ce nu inteleg barbatii la femei

things-from-life-ce-nu-inteleg-barbatii-la-femei

Poate ca aspiratile nu se suprapun intotdeauna, stabilitatea, ca vor ceva numai al lor, ca vor copii, pretentia “absurda” ca barbatul lor sa fie destept, frumos si devreme acasa, dorinta de stabilitate economica si ca daca tot exista pretentia general imbratisata ca sunt puternici in toate felurile, ea, femeia, vrea sa simta asta. Si poate nu e greu de inteles ca nu ne dorim un baiat cu capul gol mai aproape de trei metri in preajma, chiar daca buzunarele par a fi pline cu bani. Si poate la fel de greu de inteles e ca nu stiu cum, noi, fetele, ne cautam perechea, pe el, baiatul, cat mai aproape de visurile noastre, cat mai aproape de ideal si ca foarte rar luam in calcul imperfectiunea, ea, cel mai des intalnita.


P.S. Si uite-asa ne trezim jucand la ruleta vietii care nu spune nici din prima saptamana, nici din primul an, cum este el real si care este de fapt partea invizibila a personalitatii lui care, ce sa vezi, intr-un moment devine vizibila… si va doresc sa nu fie de cosmar. Si daca ar fi sa pariez pe ceva, as paria tot pe norocul de pe tava vietii.

Sa fiti iubiti si iubite! A voastra, Octavia Geamanu.

Photo: Photography and life

In locul tau n-as sta prea mult pe ganduri. Acum as da like paginii mele de pe www.facebook.com/OctaviaGeamanuOficial 🙂

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Dragosu
  December 14, 2015 at 5:21 pm

  Perfectiunea este un lucru abstract,draga Octavia, iar cand ne raportam la umanitate acest cuvant nu poate fi atribuit nimanui pentru ca,ce sa vezi, nimeni nu e perfect nici fizic si nici spiritual.! Astfel ca, persoana care va aparea in viata ta va avea elemente comune cu tine, va avea o gandire apropiata cu tine, veti descoperi ca tindeti spre idealuri asemanatoare si, independent de voi, se va naste o legatura care poate dura un timp probabil sau poate dainui o eternitate. Dar pentru a transforma o relatie aparent obisnuita intr-una speciala este nevoie de adaptare la o viata in doi din partea amandurora,fireste. Astfel,pe langa dramul de atractie si de compatibilitate deja existent, trebuie adaugate in relatie respectul,intelegerea,comunicarea,toleranta si multe alte “ingrediente” (ca tot esti tu bucatareasa” :d ) care transforma pluralul in singular, din doi deveniti si veti ramane pentru totdeauna o familie, un cuplu perfect pentru admiratori etc.. Nu poti miza ca vei intalni, din noroc, persoana perfecta, pentru ca pierzi pariul. Iar daca pariezi tot pe destin sperand ca te va ajuta sa gasesti partenerul perfect/ideal eu cred ca ai pierdut deja! Tocmai pentru ca nu exista perfectiune!

  • Reply
   Octavia Geamanu
   December 17, 2015 at 12:14 pm

   1. Ma bucura aceste randuri clare. 2. Ma pui oarecum in dificultate si-mi lasi un semn de intrebare: sa nu fiu oare clara in exprimarea mea haotica:)) ? 🙂 E naiv cel care crede ca exista perfectiune in randul umanitatii, de-aceea n-are rost sa pierdem vremea cautand-o. E ideal sa imbratisam imperfectiunea apropiata noua, nevoilor noastre…. 3. Referitor la noroc si destin – si-aici tine de felul in care suntem conectati fiecare dintre noi la univers. Eu cred in dramul de noroc si-n “ceea ce ti-e scris, in frunte ti-e pus”. Cred fara explicatii suplimentare. 🙂

 • Reply
  Dragosu
  December 17, 2015 at 7:43 pm

  Eu, in urma a mai bine de 10 ani de studii teologice, dar si datorita unei viziuni clare pe care mi-am format-o cu privire la viata asta efemera, raport creatie-Creator, om-Dumnezeu, etc., asociez termenul de noroc cu Credinta si e un lucru clar,limpede, iar destinul pentru mine inseamna o colaborare armonioasa intre planul divin-pronia divina si libertatea omului. Acest dar special primit vine dupa sine cu consecintele aferente faptelor noastre. Astfel ce este destin pentru X este o consecinta a faptei savarsite de Y care l-a implicat,inevitabil si pe X. Imi vin in cap o multime de exemple dar pentru ca doar ce am ajuns acasa dupa vreo 200km de condus, cel mai la indemana este exemplu unui accident in care vinovatul este Y iar victima este un nefericit X. Dureros este ca am multi X pe care ii pomenesc duminica la Sfanta Liturghie.. Paulo Coeliho are o carte cu istorioare despre destin numita Maktub. E un termen pe care il asociez uneori in nostalgia mea dar este un sentiment impus placut de creierul meu, nu ca sunt de acord cu “asa a fost scris”.. pentru ca noi ne decidem destinul prin darul libertatii . E mult de vorbit, poate ma asociezi cu sintagma ta “cum ar fi sa ne imprietenim?” :d sau ceva de genu era si vorbim vorbim mult despre multe.

 • Reply
  Dragosu
  December 17, 2015 at 8:07 pm

  Nu am abordat decat punctul 3. din comentariul tau :d, referitor la 2. nu intentionez neaparat sa te pun in dificultate 🙂 ci sa iti deschid unele orizonturi poate putin exploatate vizavi de subiectul abordat. Nu stiu daca esti “haotica” cat mai degraba ai impus un standard in viata ta si este dificil sa gasesti persoane care sa indeplineasca “pretentiile” tale, cuvantul nu este cu sens propriu deci nu o lua preorativ!:) Poate ca o solutie ar fi sa incerci sa descoperi in persoanele cu care interactionezi ce ai tu nevoie in planul tau – ca e vorba de o eventuala familie, prietenie . E posibil sa descoperi ce ai nevoie la persoane pe care nu le creditai cu multe sanse sa “iti intre in gratia sufleteasca” ..

 • Reply
  Dragosu
  December 17, 2015 at 8:15 pm

  Gasesc greseli citind ce am comentat, e din inertie .. ‘”peiorativ, vorbim vorbim” e greu sa scrii de pe telefon:d .

  • Reply
   Octavia Geamanu
   December 21, 2015 at 10:34 am

   Binecuvantati cei atat de apropiati de Dumnezeu… Altfel, referitor la karma, destin: traieste curat si luminos azi ca sa-ti fie bine si maine. Acest maine poate fi cel dintr-o alta viata. Desigur, multe de spus/scris despre multe. Ganduri bune!

  Leave a Reply

  Adresa de email nu va fi publicata. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.