Things from life

Ai grija ce iti doresti ca se poate intampla…

ai-grija-ce-iti-doresti-ca-se-poate-intampla

Cand am intrat la liceu, mama mi-a spus: “Asta o sa fie cea mai frumoasa perioada a vietii tale!” Am simtit entuziasm incercand sa imi imaginez la ce s-ar putea referi dar mi-a fost foarte greu, eu fiind o tocilara de prima clasa. Nu imi puteam imagina decat niste materii interesante. Din fericire, n-a fost doar asta, ca de-ar fi fost, n-as fi avut ce sa le povestesc copiilor mei. 🙂 Ca sa intelegeti cat de tocilara eram in scoala generala, ia imaginati-va cum e sa plangi pentru ca ai luat nota 8, in loc de 9 sau 10? Nu excelam la toate materiile. Cu fizica si chimia am fost mereu certata, dar reuseam sa redau cuvant cu cuvant lectia atunci cand eram ascultata, chiar daca habar n-aveam despre ce vorbesc. Tare, nu? 🙂 In plus, cand toata clasa voia sa plece de la ultima ora, cum ar fi, sa chiuleasca – si cand spun toata clasa, chiar ma refer la toata clasa – ma trezeam eu sa ma impotrivesc si sa raman. Imi luau colegii ghiozdanul pe sus si pana la urma, trebuia sa plec. Dar mari remuscari ma mai incercau.
Asta a fost in gimnaziu.

In liceu, din fericire, n-a fost nimeni nevoit sa ma convinga sa chiulesc. 🙂
Cate amintiri frumoase am despre acei patru ani. Cei mai frumosi din viata mea, care imi umplu si-acum sufletul. La sfarsitul clasei a XI-a, imi amintesc ca stateam cu colegele mele pe banca, in curtea scolii, probabil in timpul unei ore, 🙂 si plangeam toate trei pentru ca se termina clasa a XI, vine a XII-a si se incheie liceul. Am acea zi clara ca lumina zilei in minte.

M-am luat cu amintirile si am uitat subiectul. 🙂 Ai grija ce iti doresti ca se poate implini. Tot liceul, dintr-a IX-a pana-ntr-a XII-a, m-a urmarit aceasta asertiune, la auzul careia imi dadeam ochii peste cap, neparandu-mi nimic mai mult decat un joc de cuvinte al unui om care vrea sa se dea mare.
De fiecare data cand era ziua unui coleg din clasa, profesorul de limba Latina, dl. Popa, ii spune asa: “La multi ani si ai grija ce iti doresti ca se poate implini!” Printr-a XI-a deja spunea asta toata clasa, in cor, doar stiam lectia.

Intr-o zi am trait si momentul in care am realizat cat adevar e in acele vorbe. Momentul e lipsit de importanta. Dar ce mi-am dorit intens, s-a intamplat. Doar ca n-a fost deloc ce trebuia si-atunci mi-au rasunat in minte acele cuvinte rostite de dl profesor: “Ai grija ce iti doresti ca se poate implini!”
Mari vorbe! Minunat profesor. Fain om.
Sa va mai spun cat de atenta sunt cand imi doresc ceva chiar si in gand? 🙂
Pastrati-va gandurile in ordine si linistea in suflet.

P.S. De-abia astept sa va scriu despre puterea gandurilor, situatii imaginate de mine si-apoi traite. 🙂 Stati pe-aproape.

In locul tau n-as sta prea mult pe ganduri. Acum as da like paginii mele de pe www.facebook.com/OctaviaGeamanuOficial 🙂

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  oana
  August 15, 2015 at 9:39 pm

  Buna, Octavia! Doamne, esti modelul meu:) Tocilara am fost si eu, profesoara sunt acum( imi doresc mai mult, nu prea pot trai independenta pe o care o doresc) si sper ca peste cativa ani sa pot fii un om implinit asa cum esti tu! O viata minunata iti doresc!:)

  • Reply
   octavia geamanu
   August 16, 2015 at 11:10 am

   Buna, Oana! 🙂 Si eu am fost profesoara timp de 1 an. Stiu cum e… Iti doresc sa-ti implinesti visurile! Multumesc pentru ca intri pe blog 🙂

  Leave a Reply

  Adresa de email nu va fi publicata. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.